Лодка 1 5 2

Миколаївська міська рада Адміністрація Інгульського району міста Миколаєва Адміністрація Корабельного району міста Миколаєва Адміністрація Центрального району міста Миколаєва
2020-12-02

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом. 
Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему.
Символом  Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом є червона стрічка, яка символізує пам'ять про людей, життя яких забрав СНІД. Також вона є символом боротьби з захворюванням і надії на те, що незабаром знайдуть ліки від "чуми XX століття".
Шляхи передачі ВІЛ:
- незахищений сексуальний контакт;
- переливання зараженої крові;
- використання нестерильних голок і шприців;
- від матері до дитини під час вагітності, пологів і грудного вигодовування.
Сьогодні ВІЛ – не вирок. Люди з вірусом імунодефіциту можуть жити звичайним життям, народжувати дітей, працювати, подорожувати тощо. Достатньо вчасно вживати ліки. Завдяки успішним державним закупівлям через міжнародні організації, Україна повністю забезпечує лікування всіх хворих на ВІЛ антиретровірусною терапією (АРТ). Якщо ВІЛ-інфекція діагностується вчасно, відразу надається необхідне лікування, а відтак людині гарантується якісне та повноцінне життя.
Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це важлива нагода для підняття поінформованості молоді, широких верств населення про проблеми людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, звільнення від наркотичної та алкогольної залежності.


ПОШУК НА САЙТІ

 

Адміністрація Заводського району Миколаївської міської ради @ 2024