Лодка 1 5 2

Миколаївська міська рада Адміністрація Інгульського району міста Миколаєва Адміністрація Корабельного району міста Миколаєва Адміністрація Центрального району міста Миколаєва
2019-09-20

Сьогодні, 20 вересня, на розі вулиць Пограничної та М. Морської (біля заводу «Тесмі») адміністрація Заводського району урочисто відкрила упорядковану зелену зону.

Відкриття комфортної зони відпочинку для городян приурочено до 230-ї річниці з дня заснування міста Миколаєва.

Нові зелені насадження, відновлений фонтан, лавки та урни, сучасне освітлення, благоустроєні пішохідні доріжки – так гостинно зустрічає городян оновлений сквер.

Ініціатором та замовником робіт стала адміністрація Заводського району Миколаївської міської ради (голова Віктор Дмитрук). Роботи виконувались силами підрядної організації ТОВ «Приватбуд» (директор Олександр Коренда) за допомогою спонсорів Олександра Жака, директора «Компанії «ВіК», Олександра Братка, директора ТОВ «РЕАЛ ЕСТЕЙТ», Олексія Ніколаєва (фізична особа-підприємець), за підтримки міського голови Олександра Сєнкевича та депутатського корпусу.

Адміністрація Заводського району потурбувались і про збереження історичної спадщини міста.

На території скверу встановлено камінь, на якому зроблено  гравіювання історичної довідки про Богородичну Церкву Всіх скорботних Радості, яка була розташована на цьому місці та  дала назви двом вулицям - Богородичній та Радісній.

На жаль, церква лишилася тільки на старих світлинах, втім, свого часу вважалася найвеличною  та найгарнішою будівлею в місті Миколаєві.

Історична довідка.

У 1833 році до Миколаївської міської думи надійшла пропозиція розташування Церкви в кварталі, обмеженому чотирма вулицями – Пограничною, Малою Морською, Радісною і Богородичною. А через 2 роки був розроблений  і затверджений проект будівництва.

У 1838 році в урочистій обстановці церква була закладена. Будівництво тривало п’ять років. Витрати на будівництво нового храму – самого величного в місті, взяло на себе миколаївське купецьке суспільство.

28 липня 1843 року новий храм  був освячений на честь ікони Богородиці Всіх скорботних Радості. 

 

ФОТОМАТЕРІАЛИ

ПОШУК НА САЙТІ

 

Адміністрація Заводського району Миколаївської міської ради @ 2024