Лодка 1 5 2

Миколаївська міська рада Адміністрація Інгульського району міста Миколаєва Адміністрація Корабельного району міста Миколаєва Адміністрація Центрального району міста Миколаєва
2015-12-18

Виїзний прийом в Заводському районі

 

Одним із напрямків роботи управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м.Миколаєва є проведення інформаційно-роз'яснювальних заходів, які спрямовані на надання громадянам консультацій з питань пенсійного забезпечення на виїзних прийомах.

Так, 18 грудня 2015 року, заступником начальника відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій № 1 Попач Альоною Володимирівною був здійснений виїзний прийом громадян в адміністрації Заводського району Миколаївської міської ради.

Основні питання, з якими зверталися громадяни під час прийому стосувалися роз'яснень діючого пенсійного законодавства: люди цікавились порядком звернення за призначенням пенсії за віком, в яких випадках пенсія призначається достроково, як збільшити майбутню пенсію.

Альона Володимирівна приділила кожній людині особливу увагу, вислухала та відповіла на запитання.

 

Керівництво управління ПФУ в Заводському районі м.Миколаєва

 

 Виступили на телеканалі «ТАК-TV» 

16 грудня 2015 року головний спеціаліст відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій № 1 управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м.Миколаєва Приходько Марія Анатоліївна була запрошена на телеканал «ТАК-TV» для участі у програмі «Відкрита студія».

Цього разу фахівець розповіла телеглядачам про пенсійне забезпечення інвалідів. Марія Анатоліївна роз`яснила, що підставою для призначення пенсії по інвалідності на відміну від пенсій за віком, є чітко виражена непрацездатність громадянина. Це означає, що пенсія по інвалідності призначається лише після перевірки та оцінки медичним органом стану здоров'я. В залежності від встановленої групи інвалідності пенсія призначається у наступних розмірах: інвалідам I групи - у розмірі 100 відсотків пенсії за віком; інвалідам II групи – 90 відсотків пенсії за віком; інвалідам III групи – 50 відсотків пенсії за віком.

Вже традиційно, наприкінці зустрічі Марія Анатоліїівна запросила всіх громадян стати користувачами Веб-порталу Пенсійного фонду України та здійснювати за його допомогою контроль за даними, які впливають на пенсійні права у майбутньому. 

 

 

Розповіли у прямому ефірі про пенсійне забезпечення інвалідів

 

Проблема інвалідності є досить актуальним питанням як в Україні, так і у світі в цілому. На жаль, зростання числа громадян, які визнані інвалідами, зростає з кожним роком. Тільки в управлінні Пенсійного фонду України в Заводському районі м.Миколаєва пенсію по інвалідності отримують понад три тисячі осіб.

Звичайно, при отриманні статусу інваліда, така людина задається питаннями: «Куди мені звертатися для призначення пенсії по інвалідності?», «Які документи необхідно надати?» та, звісно, «Скільки я буду отримувати?». Розібратися у цих питаннях допомагала головний спеціаліст відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій № 1 Приходько Марія Анатоліївна, яка була запрошена на прямий ефір передачі «Гаряча лінія» на радіо «Бузька хвиля».

Під час ефіру слухачі мали змогу зателефонувати до студії та задати запитання.

Наприкінці виступу всім громадянам, зокрема й інвалідам, було запропоновано стати користувачами Веб-порталу Пенсійного фонду України, та здійснювати за допомогою цієї послуги постійний контроль за даними, що впливають на їх пенсійні права.

Керівництво управління ПФУ в Заводському районі м.Миколаєва

 

ПОШУК НА САЙТІ

 

Адміністрація Заводського району Миколаївської міської ради @ 2024