Лодка 1 5 2

Миколаївська міська рада Адміністрація Інгульського району міста Миколаєва Адміністрація Корабельного району міста Миколаєва Адміністрація Центрального району міста Миколаєва
2015-12-14

Співпраця із соціальними партнерами

 

Управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м.Миколаєва та районний Центр зайнятості є соціальними партнерами, які працюють згідно угоди про співпрацю. Установи спільно проводять інформаційно-консультативні заходи з безробітними та шукачами роботи, які звернулися за послугами до районної служби зайнятості. Такий черговий захід було проведено 10 грудня 2015 року за участю заступника начальника управління Співак І.В. Цього разу на зустріч були запрошені безробітні віком понад 55 років. Вони були поінформовані про основні умови призначення пенсії за віком, розмір якої напряму залежить від набутого страхового стажу та нарахованої заробітної плати.

Присутні мали змогу особисто поспілкуватися з заступником начальника управління. Здебільшого питання, з якими зверталися безробітні стосувалися порядку призначення пенсії, зарахування до страхового стажу періоду отримання допомоги у Центрі зайнятості та, зокрема, наслідків роботи без оформлення трудової книжки. На всі поставлені питання були надані вичерпні відповіді.

 

На обласному телебаченні розповіли про пенсійну реформу

Інформування населення з питань пенсійного реформування та змін у пенсійному законодавстві  фахівцями управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м.Миколаєва проводиться не тільки на зустрічах зі студентами та трудовими колективами, а й на місцевих телеканалах. Завдяки  таким телеканалам, як «Миколаїв», «Так-ТВ» та «НІС ТВ» жителі Миколаївщини дізнавались про новини у пенсійному законодавстві, особливості призначення та перерахунку пенсій та, зокрема, щодо реалізації соціальних ініціатив Президента України у сфері пенсійного забезпечення. Здебільшого фахівці управління виступають у прямих ефірах, аби телеглядачі мали змогу не тільки почути пенсійні новини, а й мати змогу зателефонувати до студії та задати свої запитання.

Цієї середи також відбувся черговий виступ на телеканалі «Миколаїв» у передачі «Новий день». Головним спеціалістом відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій №1 Приходько Марією була розкрита тема запланованої комплексної реформи пенсійного забезпечення. Фахівець пояснила телеглядачам, що реформою передбачається здійснення пенсійного забезпечення громадян за єдиними для всіх принципами, запрацює недержавне пенсійне страхування та, окремо, введеться з 01 січня 2017 року накопичувальна система пенсійного забезпечення, яка передбачає залучення двох вікових рівнів: обов’язковому страхуванню підлягатимуть особи до 35 років, а особи віком від 36 до 55 років участь у накопичувальній системі  прийматимуть на добровільних засадах.

Наприкінці свого виступу, вже традиційно, було запрошено всіх Миколаївців стати користувачами Веб-порталу Пенсійного фонду України.

 

Керівництво управління ПФУ в Заводському районі м.Миколаєва.

ПОШУК НА САЙТІ

 

Адміністрація Заводського району Миколаївської міської ради @ 2024