Лодка 1 5 2

Миколаївська міська рада Адміністрація Інгульського району міста Миколаєва Адміністрація Корабельного району міста Миколаєва Адміністрація Центрального району міста Миколаєва
2015-12-07

Відкритий урок на курсах комп’ютерної грамотності для пенсіонерів

 

З початку грудня на базі бібліотеки – філіалу № 2 розпочалися курси комп’ютерної грамотності для осіб зрілого віку. Бібліотекарі навчають студентів азам користування комп’ютерами, інтернетом, а також скайпом та іншими сучасними технологіями. З метою розширення отриманих знань, на відкритий урок до бібліотеки був запрошений представник управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м.Миколаєва – Щербакова Світлана, яка презентувала присутнім Веб-портал Пенсійного фонду України та ознайомила з його основними функціями. Фахівець пояснила, що кожен громадянин, який зареєструється на порталі, буде мати змогу щомісяця бачити в своєму «особистому кабінеті» дані з системи персоніфікованого обліку: суму заробітку, з якого сплачено страхові внески, кількість днів набутого страхового стажу з 01.07.2000 року та, маючи на руках такі дані, найманий працівник зможе легко контролювати, як роботодавець сплачує за нього єдиний внесок, що є запорукою зарахування повних днів страхового стажу для призначення майбутньої пенсії.

Звісно, цікавим Веб-портал є і для пенсіонерів. Адже завдяки цьому сервісу вони можуть легко отримати дані про свої пенсійні виплати: суму призначеної пенсії (з урахуванням усіх надбавок, підвищень, грошових допомог, індексацій та інших доплат, тощо). Окрім цього, на порталі наведені зразки бланків, заяв, інших документів, необхідних для призначення та перерахунку пенсій. Також кожен зареєстрований користувач може через портал подати у органи Пенсійного фонду запит про підготовку довідок, інших документів у паперовому вигляді, домовитися про прийом у відповідальної особи в управлінні Пенсійного фонду та, навіть, написати запит чи скаргу, на які обов'язково в установлений законом термін надійде відповідь. Тому вже зараз майже відсутня необхідність їхати в територіальний орган Пенсійного фонду, відтепер для вирішення будь-яких питань пенсійного забезпечення необхідно зареєструватися на порталі та, не виходячи з дому, або іншого місця, де є інтернет, постійно підтримувати зв'язок з органом Пенсійного фонду України.

Присутні пенсіонери зацікавились даною послугою та були запрошені стати її користувачами. А для тих пенсіонерів, які мали особисті запитання, було запропоновано здійснити Skype–зв'язок та поспілкуватися з заступником начальника управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м.Миколаєва – Співак І.В. До речі, таких громадян виявилося більшість із присутніх. Питання, з якими громадяни зверталися на прийом до заступника начальника управління стосувалися умов підвищення пенсійних виплат, зарахування пільгового стажу, перерахунку пенсії та інше. Пенсіонери підкреслили, що Skype–зв'язок – це не тільки крок у майбутнє, а й оперативна та зручна послуга, особливо для людей похилого віку.

Наприкінці зустрічі всі присутні були поінформовані про запроектоване введення в дію з 01 січня 2017 року накопичувальної системи пенсійного забезпечення. Зважаючи на вік присутніх, ця норма їх не торкнеться, але нам було цікаво дізнатися саме думку людей такої вікової категорії щодо доцільності введення накопичувальної системи, учасниками якої буде молодь. Так, по закінченню роз’яснення кожному пенсіонеру було запропоновано відповісти на запитання опитування щодо необхідності введення другого рівня пенсійного забезпечення, яке виявило, що 25% пенсіонерів відноситься позитивно до введення накопичувальної системи, 17% опитаних було важко відповісти, 25% підтримують зміни, однак вважають, що їх треба відкласти до покращення економічної ситуації в країні, а 33% відносяться негативно.

По закінченню семінару Щербакова Світлана подякувала присутнім та персоналу бібліотеки за теплий прийом та домовилася про наступні зустрічі.

Керівництво управління ПФУ в Заводському районі м.Миколаєва.

ПОШУК НА САЙТІ

 

Адміністрація Заводського району Миколаївської міської ради @ 2024