Лодка 1 5 2

Миколаївська міська рада Адміністрація Інгульського району міста Миколаєва Адміністрація Корабельного району міста Миколаєва Адміністрація Центрального району міста Миколаєва
2015-12-04

Роз`яснили пенсійне законодавство

людям з обмеженими фізичними можливостями

В переддень Міжнародного дня інвалідів, який відзначається 3 грудня, фахівці управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м.Миколаєва провели зустріч з громадянами, які мають обмежені фізичні можливості. Зустріч проходила за участю представників Міського територіального центру соціального обслуговування.

На сьогодні одним із ключьових завдань соціальної політики сучасної держави є пенсійне забезпечення громадян, зокрема, найвразливіших та незахищених слоїв населення – інвалідів. Тільки в управлінні Пенсійного фонду України в Заводському районі м.Миколаєва отримують пенсію по інвалідності понад три тисячі осіб.

Головним спеціалістом відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій №1 Воробйовою Катериною Яківною було роз`яснено присутнім основні норми призначення пенсії по інвалідності. Так, для призначення пенсії по інвалідності внаслідок загального захворювання необхідно мати певний страховий стаж, розмір якого залежить від віку особи, якій встановлена інвалідність. У разі якщо інвалід не має достатньої кількості страхового стажу, він може звернутися до управління праці та соціального зхисту населення за місцем проживання із заявою про призначення допомоги за нормами Закону України “Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам”. Залежно від ступеня втрати працездатності визначено три групи інвалідності. Пенсія по інвалідності залежно від групи інвалідності призначається в таких розмірах: інвалідам І групи — 100 % пенсії за віком, інвалідам II групи — 90, інвалідам III групи 50 % пенсії за віком.

Під час спілкування присутні задавали безліч запитань, на які фахівцем надані вичерпні відповіді.

Наприкінці зустрічі головний спеціаліст сектору персоналу та організаційно-інформаційної роботи Щербакова Світлана Йосипівна ознайомила присутніх з Веб-порталом Пенсійного фонду України та роботою Skype-зв`язку.

 

Слід памятати, що Міжнародний день інвалідів – це не свято, а лише мотив, щоб привернути увагу суспільства до цих людей!

 

Фахівці Пенсійного фонду відвідали дитячий дошкільний заклад «Світлячок»

 

04 грудня 2015 року заступник начальника управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м.Миколаєва Співак Інна Вікторівна та головний спеціаліст сектору персоналу та організаційно – інформаційної роботи Щербакова Світлана Йосипівна завітали до працівників дитячого садка «Світлячок».

Під час зустрічі Співак Інна Вікторівна роз’яснила присутнім основні норми діючого пенсійного законодавства, зокрема, щодо визначення права на призначення пенсії, особливості підвищення пенсійного віку жінок, умови призначення пенсій за вислугу років, порядок виплати пенсій працюючим пенсіонерам та відповіла на численні запитання.

Окремо всім працівникам були представлені електронні послуги Пенсійного фонду України: Skype зв`язок, пенсійний калькулятор, Веб-портал та наголошено на їх функціональних перевагах. А для того, щоб завжди бути у курсі пенсійних новин всім присутнім було запропоновано стати постійними читачами сайтів та сторінок, де управлінням Пенсійного фонду України в Заводському районі м.Миколаєва розміщується та оновлюється інформація з питань пенсійного забезпечення та новацій до нього.

Керівництво управління ПФУ в Заводському районі м.Миколаєва.

 

ПОШУК НА САЙТІ

 

Адміністрація Заводського району Миколаївської міської ради @ 2024