Лодка 1 5 2

Миколаївська міська рада Адміністрація Інгульського району міста Миколаєва Адміністрація Корабельного району міста Миколаєва Адміністрація Центрального району міста Миколаєва
2015-08-26

Укладення договору про добровільну сплату єдиного внеску – це право кожного громадянина

Кожен громадянин має право на добровільну сплату єдиного внеску. У разі бажання фізичної особи брати участь на добровільних засадах розмір єдиного внеску визначається у таких відсотках до бази нарахування єдиного внеску:

- на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування - 34,3 відс.,

- на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття - 0,5 відс.,

- на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, - 1,7 відс.,

- на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, - 1,61 відсотка.

У разі бажання зазначених осіб брати участь у декількох видах загальнообов’язкового державного соціального страхування, єдиний внесок до частини бази нарахування єдиного внеску, що не перевищує двократного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць нарахування, встановлюється:

- на пенсійне страхування та на випадок безробіття – у розмірі 34,8 відсотка визначеної для цієї категорії осіб бази нарахування єдиного внеску;

- на пенсійне страхування, на випадок безробіття та у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності – 36,5 відсотка визначеної для цієї категорії осіб бази нарахування єдиного внеску;

- на пенсійне страхування, на випадок безробіття, від нещасного випадку на виробництві та професійне захворювання, які спричинили втрату працездатності, –36,41 відсотка визначеної для цієї категорії осіб бази нарахування єдиного внеску.

У разі якщо зазначені особи виявили бажання бути застрахованими за всіма видами загальнообов’язкового державного соціального страхування (пенсійним, на випадок безробіття, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності), єдиний внесок встановлюється у розмірі 38,11 відсотка визначеної для цієї категорії осіб бази нарахування єдиного внеску.

У разі якщо база нарахування єдиного внеску для випадків, зазначених у цій частині, не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та обраної ставки єдиного внеску.

 

Що необхідно для укладання договору про добровільну сплату єдиного внеску?

Перелік документів, необхідних для укладення договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, передбачено п. 2 розд. V Інструкціїї про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 № 449 (далі - Інструкція № 449).

Всі платники, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску з деяких видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, подають до фіскальних органів за місцем проживання:

- заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування за формою згідно з додатком 3 до інструкції № 449, в якій зазначають, у якому виді загальнообов’язкового державного соціального страхування вони бажають брати участь;

- копію трудової книжки (за наявності);

копію документа, що посвідчує особу.

Особи, зазначені у п.п. 2 п. 1 розд. V Інструкції № 449 (члени фермерського господарства, особистого селянського господарства), надають також документ, що підтверджує їх членство у такому господарстві. 

Особи, зазначені у п.п. 3 п. 1 розд. V Інструкції № 449 (громадяни України, які працюють за межами України), надають документ уповноваженого органу, який підтверджує роботу особи в країні, де він перебуває, та що ця особа не є застрахованою у відповідній системі соціального страхування. Зазначений документ повинен бути легалізований посольством (консульством) України, юрисдикція якого поширюється на країну, де працює така особа.

ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва

ГУ ДФС у Миколаївській області

 

ПОШУК НА САЙТІ

 

Адміністрація Заводського району Миколаївської міської ради @ 2024