Лодка 1 5 2

Миколаївська міська рада Адміністрація Інгульського району міста Миколаєва Адміністрація Корабельного району міста Миколаєва Адміністрація Центрального району міста Миколаєва
2015-08-25

Про особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій при продажу товарів та послуг через мережу Інтернет йшлося під час пресс-конференції

Про зміни до Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» стосовно правил розрахунків за товари (послуги), реалізовані через мережу Інтернет говорили під час прес-конференції, що відбулася у приміщенні ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва. Заступник начальника ДПІ в Заводському районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївські області Левон Мелтонян, звертаючись до учасників зустрічі, зазначив, що на сьогодні органи фіскальної служби намагаються бути для бізнесу надійним партнером, з яким можна налагоджувати конструктивну співпрацю. За його словами, податківці прагнуть не просто почути наявні проблеми, а й знайти можливість для їх спільного вирішення.

Також Левон Олександрович роз'яснив присутнім на зустрічі, що суб’єкти господарювання при продажу товарів через мережу Інтернет, у тому числі фізичні особи – підприємці - платники єдиного податку 2 та 3 груп (починаючи із визначеного Податковим кодексом України для кожної групи терміну), повинні застосовувати РРО та видавати покупцю розрахунковий документ встановленої форми. Такі зміни викликані значним поширенням продажу товарів (послуг), замовлення або оплата яких здійснюється з використанням мережі Інтернет, що запровадить захист прав споживачів у разі отримання недоброякісного товару (послуги), створить можливості звернення до судових органів для захисту прав, сприятиме зменшенню обігу контрафактних та контрабандних товарів.

На завершення пресс-конференції заступник начальника ДПІ висловив впевненість в тому, що такі заходи  поліпшують обізнаність платників та сприятимуть сумлінному виконанню податкових зобов’язань,  а також усуненню непорозумінь із фіскальною службою.

 

Про легалізацію трудових відносин та сплату податку з доходів найманих працівників під час "гарячої лінії"

Днями в ДПІ у у Заводському районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївські області був проведений черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» із начальника управління оподаткування фізичних осіб Олександром Біляєвим.

Темою для спілкування став порядок сплати податку на доходи фізичних осіб - найманих працівників та  легалізація трудових відносин.

Пропонуємо до уваги найактуальніші узагальнені питання, з якими абоненти звертались на «гарячу лінію»:

1.Яку кількість працівників слід зазначати в графі ”Працювало за трудовими договорами” податкового розрахунку за ф. 1ДФ, якщо протягом звітного періоду кількість працівників змінювалась у зв’язку із прийняттям та звільненням?

2.Чи потрібно здійснювати перерахунок та утримувати податок на доходи фізичних осіб із середнього заробітку працівника, призваного на військову службу за призовом під час мобілізації, у разі його смерті?

3.Яка штрафна санкція передбачена за порушення норм щодо застосування  податкової соціальної пільги з податку на доходи фізичних осіб?

4.Яким чином сплачувати податок на доходи фізичних осіб та подавати звіт за формою 1ДФ фізичній особі - підприємцю, яка є роботодавцем, у зв’язку з мобілізацією до Збройних Сил України?

5.Яку суму коштів необхідно відображати в податковому розрахунку за формою 1ДФ (всю суму коштів, що видані на відрядження або підзвіт, чи тільки суму коштів, що не повернуті своєчасно)?

6.Який порядок заповнення податкового розрахунку за формою 1ДФ при виплаті доходу на користь фізичної особи у вигляді поворотної фінансової допомоги за ознакою доходу «153» та чи необхідно заповнювати графу 3а та графу  3, або лише графу 3?

 

Заходи проти корупції в ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва

Нещодавно в ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області проведено навчання серед співробітників податкової інспекції щодо запобігання та протидії корупції, виявлення та припинення її проявів, поновлення законних прав та інтересів фізичних і юридичних осіб, протидія корупційних діянь з боку податківців.

Слід зазначити, що з метою попередження і викриття корупційних та інших правопорушень з боку працівників ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області, протягом поточного року працівниками сектору персоналу та спеціалістом з питань комунікацій проведено комплекс профілактичних та роз’яснювальних заходів, щодо недопущення та своєчасного упередження корупційних дій.

 

 

ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва

ГУ ДФС у Миколаївській області

 

ПОШУК НА САЙТІ

 

Адміністрація Заводського району Миколаївської міської ради @ 2024